TEL./FAX: +421 35 76 84 126
ÁRAJÁNLAT: +421 905 222 478
SZÁMLÁK: +421 905 659 827
PANASZOK ÉS SZOLGÁLTATÁS: +421 905 222 478

RÉTEGRAGASZTOTT FAANYAG

Három falemezből ragasztott, az ablak elhajlását és deformációját akadályozó anyag.
                
A lemezeket nagy nyomás alatt, D4 kategóriájú, az EN 204 szabvány szerint formaldehidet nem tartalmazó környezetvédő ragasztóval kötik össze. A fa nedvessége 9 és 12% között mozog, +/- 2% toleranciával. A lemezek ragasztása és kötése az ablakoknak alaki állandóságot és stabilitást biztosít.
Az ilyen rétegragasztott faanyagokkal szemben magasak az elvárások, hiszen az ablakok és ajtók alapelemét képezik, és egyben a vasalat, az üveg és fakitöltés tartóelemei.

A fahasábok fizikai tulajdonságai hozzájárulnak az ablakok hőszigeteléséhez – a fának kisebb a hőáteresztő képessége, mint a műanyagnak. Ezért ha az ablakkeret vastagsága 78 mm, az ablak nem fagy be és teljesen szélvédő, ezért az ablak belülről télen is meleg.

HOSZTOLDÁS NÉLKÜLI FAANYAG

  • Hosszában nem toldott, a fa egyetlen részéből kialakított faanyag.
  • A középső (tartó) lamella hossztoldott (hosszában fogazott csatlakozással rögtített), a külső és belső lemezek, amelyeket a beltérből és kültérből is látni lehet az ablak keretén, teljesen hossztoldás mentesek, azaz semmiféle fogazott csatlakozás nem található rajta.

HOSZTOLDOTT FAANYAG

  • Hosszában toldott, a fa hibáinkak eltávolítása után egyberagasztott faanyag.
  • A középső (tartó) lemez cinkelt (hosszában fogazott csatlakozással rögtített), a külső és belső lemezek, amelyeket a beltérből és kültérből is látni lehet az ablak keretén, szintén hossztoldottak.